В автокаравані президента нарахували шість машин, хоча Володимир Зеленський обіцяв їхню кількість скоротити.

Журналісти помітили, що президентський кортеж поповнився новим автомобілем. Про це пише видання "Страна,", яке відслідкувало приїзд Володимира Зеленського в Конституційний суд України.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, у вівторок, 11 червня, КС розглядає подання нардепів від Народного фронту про визнання неконституційним указу президента Володимира Зеленського щодо розпуску Ради. Зазначається, що Зеленський був присутнім на засіданні Конституційного суду ек більше 10 хв.

У кортежі президента, який покидав внутрішній дворик КС, журналісти нарахували 6 машин. Видання зазначає, що минулого разу їх було 5.

Детально описана послідовність виїзду автівок автокаравану президента:

"За кілька хвилин до виїзду гаранта - проїхав легковик Volkswagen Passat, який розчищає автопотік ("кукушка"), потім - мікроавтобус Volkswagen Transporter з охороною, слідом два однакових Mercedes-Benz S-Class з ідентичними державними номерами (в одному з них їде Володимир Зеленський ), і замикають кортеж бусик і седан Volkswagen."

Зазначається, що головною машиною в кортежі вважається та, в якій їде особа, яку охороняють. Цікаво, що на сленгу цей автомобіль називається "упаковка". А машина-дублер - не є лайфхаком команди "Зе", цим прийомом користувався і екс-президент Петро Порошенко.

Видання зазначає, що їхні джерела з оточення Володимира Зеленського сказали , що президент зменшив свій кортеж з восьми до двох автомобілів. Можливо, два автомобілі - це і є ті самі чорні "мерси", а машини супроводу в розрахунок не беруться.
Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський здивував мешканців будинку батьків скромним візитом до рідних: з валізкою і без кортежу