Неповноцінне харчування викликає найбільшу кількість смертей у світі. Причому це не обов'язково бідний раціон і недолік калорій. Про це в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала у себе в Facebook.

За її словами, у смертях винні і надмірне споживання солі, цукру, переробленого м'яса, а також недолік цільнозернових злаків і фруктів в раціоні і високий рівень споживання червоного м'яса, сосисок, ковбаси, в тому числі і шаурми, якою годували гостей і журналістів на з'їзді партії Володимира Зеленського "Слуга народу", солодких підсолоджених напоїв і транс-жирів.

З дитинства ми знаємо, що мамина їжа найсмачніша. Коли ж стаємо дорослими, все рідше маємо можливість харчуватися вдома....

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 9 juni 2019

За її словами, основу піраміди здорового харчування повинні складати складні вуглеводи, овочі і фрукти. Далі йдуть риба, масла, насіння, молочні продукти, ще менше м'яса, і зовсім небагато ковбасок, солодощів, солодких напоїв та алкоголю. Їжа поза домом, якщо не поставитися до вибору ретельно, може цю піраміду спотворити або навіть перевернути. Ресторанний салатик з листя салату - це мало овочів. Швтдка їжа робить верхівку піраміди - її основою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Супрун навела приклади неповноцінного харчування, яке псує здоров'я:

▪️ Хот-доги: містить процесованное м'ясо, в якому є нітрозаміни (канцерогени), сіль (гіпертензія) і білий хліб (він повинен бути цільнозерновий або з висівками, щоб кишечник нам дарував вітаміни, а не запори).

▪️ Шаурма збільшує ризик атеросклерозу, так як схуднути м'яса стає триметиламиноксидом. Шаурма це також ризик харчового отруєння або навіть ботулізму.

Нагадаємо, Зеленський прорекламував відомий фастфуд на радість київським бізнесменам.

Як раніше повідомляв Знай.uа Зеленський влаштував журналістам вечірку в лісі з вином і шаурмою.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відповів на петицію про свою відставку.