Президент України Володимир Зеленський виконав норму закону, за якою він зобов'язаний відповідати на петиції, які набрали 25 тисяч голосів.

Володимир Зеленський

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це йдеться на офіційному сайті Адміністрації президента.

Володимир Зеленський відповів на електронну петицію, автор якої вимагав відставки президента.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Зеленський нагадав, в яких випадках повноваження президента України припиняються достроково (стаття 108 Конституції):
- відставка;
- неможливість виконувати повноваження за станом здоров'я;
- імпічмент;
- смерть.
Він також додав, що не може знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні в другому турі президентських виборів.

Володимир Зеленський

Глава держави запропонував автору петиції і її підписантам вимагати від депутатів парламенту проголосувати за законопроект про імпічмент, поданий у Верховну Раду 29 травня.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Підтримка народними обранцями цього законопроекту, яким я починаю боротьбу за зняття недоторканності з усіх посадових осіб і процес жорсткого очищення влади від старих корумпованих політиків, дозволить вам досягати моєї відставки законно", - підкреслив президент.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Верховна Рада
Верховна Рада

Варто підкреслити, що у відповідь на цю петицію з'явилося кілька звернень на підтримку Зеленського.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував невтішні новини з Донбасу, де під час обстрілів загинуло двоє українських військових.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Глава держави вважає, що артилерійський обстріл бойовиками українських позицій на Донбасі, внаслідок якого загинуло двоє військових ЗСУ і ще восьмеро отримали поранення, свідчить про те, що РФ втратила контроль над "цими підрозділами".