В Адміністрації президента Зеленського 12 червня пройшло перше експертне обговорення концепції "Держава у смартфоні", пише Політека.

У заході брали участь представники "Коаліції електронної держави", яка об’єднує 65 різних організацій та експертів у сфері IT, повідомляють у прес-службі АП. До обговорення стратегії долучився і сам український лідер.

"Я хочу швидких змін. Я вірю у ваш талант і бажання зробити Україну цифровим лідером і гарантую вам політичну волю. Маємо спільно готувати ініціативи, законопроекти та здійснювати кроки, що знімають бар’єри до цифрової економіки та електронного урядування. Запевняю, що особисто "звертатимуся" до тих державних службовців, які чинять спротив на місцях", – заявив Зеленський.

Радник Зеленського Михайло Федоров зазначив, що зміна щодо державних послуг в режим онлайн сприятиме не лише комфорту громадян, а й зменшенню корупції.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Наш план дуже амбітний. Наприклад, до 2024 року ми прагнемо перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн, втричі зменшивши кількість взаємодії громадян і бізнесу з владою та досягнути нульового рівня корупції у цій сфері", – наголосив він.

Як розповів Федоров, вже цього року українці відчують смак електронних послуг нового покоління. Послуги повністю автоматизують та об’єднають навколо громадянина.

Нагадаємо, борги за комуналку та штрафи: Рева раптово "осліп" після питання про платіжки.