Новообраний президент України Володимир Зеленський у суботу, 15 травня, приїхав до Маріуполя з робочим візитом. Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В Маріуполі президент і міністр ВД Арсен Аваков відкрили центр державної служби з надзвичайних ситуацій з піротехнічним робіт та розмінування на суші і морі.

Володимир Зеленський зробив заяву, що хоче закінчити війну і повернути окуповану частину Донбасу в Україну. Однак він зазначив, що після цього буде продовжаться інша війна – "війна з приводу розмінування".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Так, на території Донецької та Луганської областей забруднені вибухонебезпечними предметами сім тисяч квадратних кілометрів. І це неймовірно багато.

Проблема полягає не тільки у випадкових підриви. Так, місцеві жителі збирають боєприпаси і міни, щоб розбирати їх для здачі на металобрухт і видобуток іншої цінної сировини. Регулярно відбуваються смерті з необережності.

Крім того, наявність на руках у населення великої кількості боєприпасів і зброї різко підвищує кримінальні ризики.

Приводом для поїздки стало те, що в суботу, 15 червня, заплановано підписання меморандуму про початок будівництва комплексу кисневого блоку на ММКІ з участю французької сторони. Тому на зустрічі і посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, у "Слуги народу" зробили важливу заяву.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського заявили про зміни в мовному законі.