Володимир Зеленський вперше після інавгурації завітав із робочим візитом до Маріуполя. У Маріуполі президент зустрівся підприємцями та металургами, ознайомився з роботою машини безперервного лиття заготовок №4 на комбінаті імені Зота Ілліча.

Президент також взяв участь у відкритті новітнього Центру протимінної діяльності Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Наразі понад 7 тисяч кілометрів на підконтрольній уряду території Донеччини та Луганщини забруднено вибухонебезпечними предметами. Нововідкритий центр має надсучасне обладнання, яке значно полегшить розмінування землі.

Після цього Володимир Зеленський відвідав маріупольський порт, де проінспектував спільні морські навчання Прикордонної служби та Національної гвардії. У заходах також взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівники військових підрозділів, голова Донецької ОДА Олександр Куць.

Насамкінець президент виступив зі святкової сцени, привітавши маріупольців із 5-річчям визволення від російської окупації, назвавши Маріуполь «великим містом великих воїнів».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Це велике свято, дякую маріупольцям, за те що ви зберегли своє місто. Ви – вільні, ви – справжні! Маріуполь – це назавжди Україна», – підкреслив президент.

У своєму виступі Володимир Зеленський також заявив, що знає про проблему траси Запоріжжя-Маріуполь та про необхідність запуску маріупольського аеропорту та запевнив, що все можливе в цьому напрямку буде зроблене.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, у "Слуги народу" зробили важливу заяву.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського заявили про зміни в мовному законі.