В Росії існує ймовірність, що силові структури вийдуть з під контролю Кремля і будуть налаштовані проти Володимира Путіна, перестануть коритися наказам. Про це "Апострофу" розповів історик і політолог Валерій Соловей.

"Я думаю, що спроба зберегти владу відбудеться, але вона буде невдалою. Бо лояльність силових структур знижується і знижуватиметься дуже швидко. Я маю на увазі не генералів, а тих, у кого нижче полковника. Деякі накази вони виконувати не стануть", – сказав Соловей.

Разом з тим, на сторону народу поліція теж не перейде. А, як зазначив політолог, займе нейтральну позицію. І разом з Росгвардією саботуватиме накази керівництва.

"Знаєте, влаштують таку собі італійський страйк – а дайте нам письмовий наказ, у нас немає палива, кудись зникли кийки, всі бійці захворіли на дизентерію. В Україні такі речі теж відбувалися – відсторонитися і не виконувати небезпечні для себе накази", – зазначив політолог.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Захопленням влади військовими в Росії виключено, оскільки, за словами політолога: "російські військові – конформісти. І вони дуже боягузливі".

У разі якщо політична криза все ж станеться, експерт прогнозує досить мирний вихід зі становища. Він вважає, що Путін може почати віддавати накази про відкриття вогню по демонстрантах, однак їх не виконуватимуть.

Путін
Путін

"Він може почати віддавати накази, але їх не будуть виконувати. Ось це буде вирішальна демонстрація політичної кризи, розвалу системи держуправління. Є деякі накази, які – це вже зараз видно – не будуть виконані. Наприклад, відкрити вогонь по протестувальниках. Тобто, цей наказ буде "спущено", начальник Росгвардии передасть його генералам, генерали – підлеглим. А ті відмовляться", – пророкує Соловей.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В цьому випадку, президент Росії буде змушений іти на переговори.

"І буде дуже добре, якщо з ним взагалі підуть на переговори. Тому що в такій ситуації він виявляється беззахисним", – підсумував політолог.

Нагадаємо, Бойовики "ДНР" масово загинаються від смертельної хвороби

Як раніше повідомляв "Знай.ua", У Генштабі ЗСУ жорстко закрили керченський питання

Також Знай.ua" писав про те, що Російські паспорти голосно відгукнуться Путіну: ЄС готує удар по РФ