Стануть відомі імена чотирьох представників керівництва армії РФ, яких підозрюють у збитті малайзійського Boeing у небі над Донбасом в липні 2014 року. Імена підозрюваних оголосить спільна слідча група (JIT).

Про це розповіла заступниця глави МЗС Олена Зеркаль в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Зеркаль, підозри першим чотирьом підозрюваним в катастрофі будуть висунуті після того, як їх імена будуть оприлюднені Спільної слідчою групою.

"Імена будуть оголошені. Будуть пред'явлені підозри. Після цього має запрацювати сам кримінальний суд Схипхола, який буде розглядати цю справу. Але поки суд не встановить провину таким-то, не можна сказати, що вони є винними ... Це лише верхівка. Природно, потім кількість людей, які причетні до цього, буде набагато більшою, ніж ці чотири людини, які будуть оголошені ", - розповіла Зеркаль.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Заступниця міністра підтвердила, що мова йде про керівництво російської армії, пояснивши, що здійснити передачу такого озброєння, як зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак, "без дозволу керівництва не можна".

Разом з тим Зеркаль уточнила, що "вже є вся інформація про те, як заїжджав" Бук ", але немає інформації про те, хто стріляв, хто несе відповідальність".

Після оголошення імен підозрюваних, за словами Зеркаль, очікується презентація міжнародної групи дослідників Bellingcat, які збирають і аналізують інформацію з відкритих джерел.

Нагадаємо, з'явилися нові докази того, що Росія збила малайзійський Боїнг МН17.

Як повідомляв портал Знай.ua, з'явилися неспростовні факти про зловісний "Бук", який збив малайзійський MH17

Також Знай.ua писав, 380 родичів жертв збитого Boeing вимагають від Росії покаяння