У п'ятницю, 21 червня, суд Печерського району Києва виніс свій вердикт лідеру партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії і колишньому голові Одеської ОДА Михеїлу Саакашвілі. Йому офіційно дозволено брати участь у дострокових парламентських виборах в Україні, які призначено на 21 липня.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі

Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Він вийшов у прямий ефір і українці змогли побачити шматочок засідання, на якому суддя зачитує вердикт з цього питання.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Суд виніс справедливе рішення щодо моєї можливості брати участь у парламентських виборах" - поділився Міхеїл.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Суд виніс справедливе рішення щодо моєї можливості брати участь у парламентських виборах! Ще на крок ближче до перемоги!

Geplaatst door Mikheil Saakashvili op Vrijdag 21 juni 2019

Саакашвілі підкреслював, що відповідає всім нормам законодавства, щоб бути депутатом, зокрема, нормі про проживання в Україні протягом п'яти останніх років. На засіданні суд оголосив рішення: "Встановити факт безперервного, на законних підставах, проживання Міхеїла Саакашвілі на території України з 23 лютого 2014 року до 6 червня 2019 року".

У коментарях до відео реагують українці:

"Міхо, давай заходь в Раду і сади всіх корупціонерів", "Здоров'я і всіх благ, багато сил і терпіння та наснаги до порядку, дорогий Михайло", "Треба голосувати за Саакашвілі", "Щаслива. Буде і на нашій вулиці свято", "Який ви розумний чоловік".

Нагадаємо, що Зеленський в Маріуполі перебіг через фонтанпісля виступу на Театральній площі. Після пробіжки через фонтан президент сів у автомобіль і залишив площу.

Як повідомляв портал Знай.uа Міхеїл Саакашвілі знав, що його відправлять у відставку через шість місяців після призначення головою Одеської ОДА.

Також портал Знай.uа писав, що Саакашвілі звернувся до Зеленського з Одеси. Він заявив, що необхідно провести дострокові вибори мера Одеси.