Президент України Володимир Зеленський відмовився від запрошення глави Білорусі Олександра Лукашенка приїхати до Мінська на відкриття II Європейських ігор, які стартували 21 червня. Про це повідомила прес-секретар Президента України Юлія Мендель.

“Найближчими днями не планується візитів до Мінська”, – уточнила Мендель.

Як відомо, на церемонії відкриття Європейських ігор були присутні президенти Росії і Чечні – Володимир Путін і Рамзан Кадиров. Також був запрошений прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Церемонія проходила на мінському стадіоні “Динамо”. Спортивні змагання триватимуть до 30 червня. В іграх візьмуть участь понад 3 тис. спортсменів з 50 країн світу, які змагатимуться у 15 видах спорту.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

До гостей церемонії та учасників II Європейських ігор звернувся з відеозверненням Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

“Спорт може бути прекрасним посередником для дружби, взаємної поваги та миру. Я вітаю засади інклюзії та відсутність дискримінації, згідно з якими проводяться Ігри. Ці цінності лежать в основі Цілей сталого розвитку нашого спільного плану, спрямованого на те, щоб ніхто не залишився осторонь", – сказав Антоніу Гутерріш.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський розповів, коли займеться системою.

Також Знай. ua писав, що Зеленський скасував десятки указів заради українців.