Центральна виборча комісія не зареєструвала соратника президента-втікача Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати України.

Про це йдеться у відповідному рішенні ЦВК. Комісія прийняла це рішення після чергового засідання ЦВК, яке провела Голова Тетяна Сліпачук.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Також відмовлено в реєстрації кандидата у народні депутати України Клюєва А.П., висунутого Ліберальною партією України, в ОВО № 46", - йдеться у повідомленні ЦВК.

ЦВК повідомила, що причиною відмови стало те, що Клюєв від 2014 року не проживав в Україні. Тоді, як представник Ліберальної партії, від якої висунули Клюєва, заявив, що останні 5 років високопосадовець часів правління Януковича проживає у Донецьку. Зазначимо, що для реєстрації кандидатом у нардепи необхідно жити на території Україні не менше 5 років.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Андрій Клюєв
Андрій Клюєв

За Януковича він був першим віцепрем'єром, секретарем РНБО і главою Адміністрації президента. В Україні він перебуває під слідством. Клюєв підозрюється у заволодінні від травня 2010 до квітня 2011 року державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, повторно і в особливо великих розмірах. Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі проводити спеціальне досудове розслідування щодо Клюєва.

Андрій Клюєв
Андрій Клюєв

За інформацією СБУ, від 2014 року Клюєв живе в Московській області. До того ж Андрій Клюєв подав документи від Ліберально-демократичної партії, але зробив це не особисто. Його документи до ЦВК приніс представник партії.

Нагадаємо, Намилився до теплого крісла: скандальний нардеп-втікач повертається до України, плани - наполеонівські.

Як повідомляв Знай. ua, коні допомогли скандальному дружку Януковича пустити щупальця в Раду: "Відразу лечу до України".

Також Знай. ua писав, як побіжний "казнокрад" обікрав Україну на 36 млн грн за допомогою махінаторів з Мін'юсту.