У ЦВК переконані, що позачерговий з'їзд партії Рух нових сил, відбувся в порушення вимог статуту самої партії. На заході було затверджено виборчий список кандидатів.
Відтак Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатам від партії Міхеїла Саакашвілі Рух нових сил. Відповідне рішення прийнято на черговому засіданні ЦВК 23 червня.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвили

"Розглянувши відповідні документи, ЦВК відмовила у реєстрації кандидатів, включених у виборчий список Рух нових сил у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та кандидатів, висунутих по одномандатних виборчих округах", - сказано в повідомленні комісії.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як пояснили у Центрвиборчкомі, позачергові вибори були призначені указом президента від 21 травня.
"Отже, розгляд 8 травня на засіданні політради партії РНС питань, пов'язаних з участю партії у позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не могло бути здійснено", - заявили в ЦВК.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі

Згідно із заявою ЦВК, копію рішення комісії та копію протоколу засідання ради партії РНС від 8 травня і протоколу позачергового з'їзду РНС від 10 червня відправлять Нацполіції. У комісії хочуть "здійсненити перевірку та в разі необхідності - вжити передбачених законодавством заходів реагування".