Експрезидент України Петро Порошенко зробив несподівану заяву і запропонував перейменувати Грузію на Сакартвело. Порошенко закликає МЗС України ініціювати переговори в цьому напрямку, про що сообил на своїй сторінці в Facebook.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Також Порошенко і його "Європейська солідарність" повністю підтримує народ Грузії у боротьбі з російським імперіалізмом і окупацією. Екс-президент просить народ України підтримати своїх грузинських братів, не залишити їх у біді. Підтримати Грузію, значить, підтримати Україну.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Порошенко виклав відеозвернення до народу Грузії на своїй сторінці в соціальній мережі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Порошенко закликав українців підтримати Грузію

უკრაინელების გულები საქართველოსთვის ძგერს Наша політична сила повністю солідарна з народом Грузії, який чинить спротив російському імперіалізму і бореться з окупацією. Зараз Москва хоче знову економічно послабити Грузію, блокуючи повітряне сполучення і завдає удару по туристичній Грузії. Ми, українці, не повинні залишити у біді своїх грузинських братів. Звичайно я закликаю українців відпочивати в Україні, але тим, хто планує відпочивати за кордоном або в окупованому Криму, рекомендую переорієнтуватися на Грузію. Звертаюся до Уряду України та Міністерства інфраструктури з пропозицією надати у цей період знижку на аеронавігаційні та аеропортові збори для рейсів сполученням Україна-Грузія-Україна. Авіакомпанії могли б знизити ціни на квитки. Грузія пішла на те, щоб змінити одну ключову літеру у назві Києва – бо ми Київ, а не Кієв. На мою думку, МЗС України має розпочати переговори про зміну офіційної назви Грузії на Сакартвело. Дуже важливо допомогти тим, хто так само, як і ми, багато років бореться з російською агресією. Підтримати Сакартвело – означає підтримати Україну!

Geplaatst door Петро Порошенко op Maandag 24 juni 2019

"Ми, українці, не повинні залишати в біді своїх грузинських братів... Звертаюся до уряду України і Міністерству інфраструктури з пропозицією надати в цей період знижку на аеронавігаційні та аеропортові збори для рейсів сполученням Україна-Грузія-Україна. Авіакомпанії могли б знизити ціни на квитки", - заявив Порошенко.

В коментарях до посту Порошенка жителі Грузії всіляко його дякували за участь у їхній долі. Українці теж знайшли, що сказати експрезиденту:

"Відмінний привід вперше відвідати Грузію", "Солідарна, підтримую", "Що ще там за Сакартвело?", "Не погано було б змінити офіційну назву Росії на її історичну - Московія. Хоча б принаймні на внутрішньо українському застосуванні".

Нагадаємо, що Порошенко спробував "стати своїм" для українців і нарвався на жорстку критику: "Дешевий піар не працює"

Раніше портал "Знай.ua" писав, що "Підніміть руки і біжіть": після тягання за носи Порошенко шокував новою витівкою

Також портал "Знай.ua" інформував, що Порошенко спустив "собак" на Зеленського, фейки розлітаються зі швидкістю світла