Через тиск одразу кількох служб бізнес у нашій країні знаходиться просто у жалюгідному стані.

Про це повідомив заслужений економіст України, економічний експерт Юрій Атаманюк, - пише Politeka.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми єдина країна, мабуть, у світі, де бізнес може прийти 5 служб в погонах зі зброєю (поліція, МВС, департаменти СБУ, прокуратура, НАБУ, ДБР). Тіньова економіка стає тільки більше, кожна служба — корупційні ризики. Кожна служба тисне на бізнес", – зазначив він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Доказом провини колишнього глави держави Петра Порошенка Атаманюк називає додаткові дванадцять зборів і платежів. Їх запровадили саме за останні пять років під чс президентства Порошенка.

Експерт також вказав на головну проблему, яку всі хочуть "оптимізувати".

"У ній повинні міститися зміни податкового законодавства у вигляді нового Податкового кодексу розвитку з принциповими змінами, наприклад, знищення податку на прибуток. Весь бізнес думає, як цей податок отимізувати і не платити. Через що бізнес знаходиться в тіні і немає розвитку", – підкреслив він.