Стало відомо, які теми піднімав український президент Володимир Зеленський під час брифінгу в четвер, 27 червня. Варто відзначити, що глава держави виглядав злим, а висловлювався емоційно.

Головною темою брифінгу з боку Зеленського виявилася зовсім не зустріч Медведчука з лідерами "ЛДНР", як очікувалося. А демарш МЗС в роботі по звільненню українських моряків.

1. Українські моряки.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Президент різко розкритикував главу МЗС Клімкіна. Як виявилося, Росія погоджувалася звільнити українських моряків з-під варти за умови, що вони візьмуть участь у судовому процесі. На це МЗС відповів категоричною відмовою. У той же час, виявилося, що міністерство не погоджувало відповідь із Зеленським. Хоча зовнішня політика - це його зона відповідальності. Президент дуже злий і вимагає пояснень від відомства Клімкіна.

Звернення до Путіна по темі моряків: "У нас у всіх є діти, поверніть дітей батькам".

Популярні новини зараз
В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше
Показати ще

2. Повернення Росії в ПАРЄ.

Зеленський заявив, що ще під час візитів до Німеччини і Франції це питання для Європи було вирішено. Відповідальність за провал української позиції в ПАРЄ Зеленський повністю перекладає на українську делегацію. Яка, як ми з вами знаємо, укомплектована з нардепів БПП і "Народного фронту".

3. Переговори Медведчука з "ЛДНР".

Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Президент заявив, що не збирається цю ситуацію коментувати.

Відповів на питання журналістів:
"Я жодного разу не спілкувався з Медведчуком. Україна - велика, суверенна, європейська країна. Я не бачу, не розумію чому у нас повинні бути посередники. Він знає моє ставлення до цього питання. Це не питання особисте, це дуже важлива подія. Чому піднімається питання повернення полонених і закінчення війни тільки під вибори? Запитайте його!".

Як повідомляв Знай.uа, Зеленського запросили на засідання НАТО, які питання обговорять зі слугою народу

Також Знай.uа писав, Юлія Мендель викликали на допит у військову прокуратуру: що накоїла прес-секретар Зеленського.