Голова партії "Слуга Народу" Дмитро Разумков назвав дії міністра закордонних справ відвертим саботажем. Про це він заявив в прямому ефірі програми "Право на владу".

У четвер, 27 червня у черговому випуску програми мова, зокрема, йшла про скандал, який розгорівся між президентом і міністром закордонних справ. Скандал виник після того, як Зеленський вийшов на люди і заявив, що він не давав ніяких директив МЗС і безпосередньо міністру відповідати на ноту Росії щодо звільнення українських моряків.

25 червня Росія направила Києву ноту, в якій заявила, що готова повернути полонених моряків за умови, що Україна надасть письмові гарантії того, що моряки добуватимуть термін покарання уже в Україні але відповідно до російського законодавства.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив рішучий протест. Клімкін оприлюднив дві дипломатичні ноти, стосовно полонених моряків, через які в нього виник конфлікт із президентом Володимиром Зеленським.

Президент на брифінгу у четвер, 27 червня звинуватив МЗС та особисто міністра Клімкіна у тому, що міністерство не комунікує із ним у питаннях міжнародної політики, зокрема, що стосується звільнення українських моряків. Зеленського обурило те, що Клімкін не погодив з ним тексти направлених в РФ нот.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Коли таке виходить назовні, це момент вашої командної некомпетентності, чи це заколот людей, які залишилися від старої команди?", - задала запитання Наталя Мосейчук Дмитру Разумкову.

Голова партії "Слуга Народу" у відповідь заявив, що дії міністра Клімкіна не випадковість, а процес звільнення моряків зривається.

"Я не думаю, що тут можна говорити про якусь некомпетентність президента. На сьогоднішній момент глава держави докладає максимум зусиль, і це видно, для того, щоб хлопці повернулись додому. Дійсно, міністр закордонних справ написав заяву (на відставку – ред.), але нажаль, як і з багатьох інших питань Верховна Рада саботує будь-які дії, пов'язані з ініціативами президента. Якщо б ми могли сьогодні говорити про командну гру, то було б правильно, щоб міністром закордонних справ була б людина, якого подав і затвердив парламент України. Нажаль, складається враження, що парламент наостанок вирішив узурпувати владу і робить все, щоб насолити президенту. Але тут питання не в президенті, а в державі, і в тих людях, які живуть тут, і в тих людях, які нажал знаходяться в полоні РФ…

Це фактичний саботаж. Або повний непрофесіоналізм. Тоді виникає питання, чому кадрові рішення не були зроблені раніше. Або ж це спроба попіаритись, спроба погратися в політику..
Парламент саботує всі кроки президента. Сподіваюсь, після 21 липня ситуація докорінно зміниться", - заявив Разумков.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що готовий на все, щоб повернути українських моряків з Росії

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський жорстко поставив на місце Клімкіна

Також Знай.ua писав, президента України Володимира Зеленського запросили на засідання Парламентської Асамблеї НАТО.