Роман Труба, будучи главою прокурором Пустомитівського району Львівської області, не тільки переслідував учасників протестів, але боровся проти рішень місцевих рад, які виступали проти Януковича і Партії регіонів.

Роман Труба
Роман Труба

Рішення в підтримку Евромайдана, які брали місцевих рад Львівської області, Труба регулярнооспаривал, повідомляє портал Bihus.info.

Читай Знай.иа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У розпорядженні джерела є кілька копій таких позовів. Наприклад, позов прокурора Труби в Лисиничевского сільської ради за 20 грудня 2013 року. У ньому він вимагає скасувати рішення "Про неприпустимість відмови від євроінтеграції".

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Прокурор наполягав: у сільради не було права приймати таке рішення, тому що зовнішня політика і міжнародні відносини не входять до його повноваження.

Тому це рішення 16 січня 2014 скасував Львівський окружний адмінсуд 16 січня 2014.

Всього в обоймі набереться близько десяти рішень Львівського окружного суду за подібними позовами . Після перемоги Евромайдана, Труба відкликав ті позови, які ще залишалися на расмотрении в суді.

У коментарі джерела, Директор ДБР підтвердив свою тодішню позицію щодо рішень місцевих рад.

"Питання місцевих рад - це вирішення питань місцевого значення. Питання зовнішньої політики віднесено до повноважень Президента, Прем'єр-міністра і Верховної Ради. Так передбачено в Конституції і так передбачено в Законі. Якщо б місцеві ради приймали рішення про зовнішньополітичний напрям нашої держави в партнерство з Російською Федерацією, моя реакція була б однозначною (такий же - ред.)", - сказав Роман Труба.

Зазначимо, що суд вже провалив люстрацію Труби, так як вважає, що подібні позови не є приводом. Але зараз суд рассматривет нову заяву - за переслідування активіста Андрія Шевціва під час Революції Гідності.