Президент України Володимир Зеленський надав громадянство особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Серед них росіянка Юлія Толопа, яка воювала на Донбасі та раніше отримала відмову в отриманні українського громадянства.

Про це йдеться в указі президента, який опубліковано на офіційному сайті глави держави.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Відповідно до пункту 26 статті 106 Конституції України та статті 9 Закону України "Про громадянство України" постановляю: 1. Прийняти до громадянства України як осіб, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України. 2. Прийняти до громадянства України як осіб, які мають визначні заслуги перед Україною", - йдеться в тексті документу.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

До громадян України прийняли Дмитра Бєлогорцева, Давіда Гачечіладзе, Абдула Джаліла, Тачі Джафарова, Рудольфа Єгоренка, Тенгіза Занадзе, Гіоргі Кахніашвілі, Валерія Колота, Мераба Концелідзе, Мамуку Музашвілі, Юрія Савілова, Левані Хуцішвілі, Арсланбека Карімова та Юлію Толопу.

За словами президента Зеленського, це "лише перші рішення щодо надання громадянства нашої держави особам, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України".

"Наступні будуть ухвалені після надходження матеріалів від Міграційної служби та їхнього розгляду у встановленому порядку", — заявив президент.

Зазначимо, що колишній президент Петро Порошенко так і не зробив цього. Хоча до нього неодноразово зверталися з проханням про надання громадянства цим особам.

Нагадаємо, що Зеленський особисто взявся за розслідування загибелі українських героїв: масово йдуть з життя за підозрілих обставин.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленського запросили на засідання НАТО: які питання обговорять зі слугою народу

Також Знай.uа писав, Юлію Мендель викликали на допит у військову прокуратуру: що накоїла прес-секретар Зеленського.