Дострокові парламентські вибори в Україні відбудуться 21 липня. Зараз же активно триває боротьба за те, щоб пройти до Ради, застосовують, зокрема, не найчесніші методи. Так Центральна виборча комісія зареєструвала 66 кандидатів в народні депутати України, які мають однакові прізвища.

Про це свідчать дані електронної системи Позачергових виборів народних депутатів України 2019 на офіційному сайті ЦВК.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Такі однофамільні зареєстровані вже у 43-х мажоритарних округах. При цьому, на окремих округах взяти участь у передвиборній гонитві виявили бажання відразу по кілька кандидатів з однаковим прізвищем.

Так, на 133 окрузі в Одесі кандидатами в депутати зареєстровані відразу чотири людини на прізвище Баранський. Двоє з них – Віталії. При цьому, один Баранський – Віталій – є висуванцем "Опоблоку", а інший – Віктор – "Опозиційної платформи – За життя". Решта двоє Баранських – самовисуванці.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

ЦВК
ЦВК

У 92 окрузі в Київській області йдуть чотири кандидати на прізвище Гудзенко. Три Віталії й один Віктор. У цьому ж окрузі балотуються три кандидати на ім'я Олександр Ференець. Різні тільки по батькові – Борисович, Володимирович і Петрович.

Зазначимо, що за реєстрацію кандидата-однофамільця доводиться викласти кругленьку суму. Один з народних депутатів України, які представляють Одесу у Верховній Раді, розповів, що за це платять до 20 тисяч доларів США.

ЦВК
ЦВК

"У 142 окрузі йде Антон Кіссе. Він зареєстрував "двійника" кандидата від "Слуги народу". Точно знаю, що в штабі Кіссе на це було виділено 20 тисяч доларів. Скільки дійшло до самого "двійника", сказати складно. Але потрібно розуміти, що кандидатів від "Слуги народу" дуже сильно бояться, тому застосовують проти них всі можливі технології", – розповів нардеп.

Варто додати, що в окрузі №94 вже є два кандидати з прізвищем Дубинський. Це Дубинський Вадим Володимирович, уродженець Сміли Черкаської області, керівник підрозділу ПП "Слуга народу" і Дубинський Максим Миколайович, уродженець Умані Черкаської області, керівник проекту ПП "Слуга народу". Також по цьому округу вже від партії "Слуга народу" балотується відомий журналіст Олександр Дубинський.

Олександр Дубинський
Олександр Дубинський

Таким чином на 94-му окрузі у виборчих списках можна бути побачити відразу чотирьох Дубинських, троє з яких є представниками різних "Слуг народу". Практично всі експерти сходяться на думці, що настільки вражаюча кількість кандидатів з прізвищем Дубинський виникла в результаті діяльності Ігоря Кононенка, для якого Олександр Дубинський є головним конкурентом на окрузі.

Згідно з сайтом ЦВК, однофамільці кандидатів в народні депутати України також зареєстровані у 18, 24, 26, 30, 33, 34, 38, 48, 63, 71, 72, 73, 78, 85, 87, 90, 91, 92, 94, 95, 98, 103, 106, 107, 113, 124, 127, 133, 135, 137, 138, 139, 142, 143, 144, 146, 149, 178, 192, 197, 209, 217, 219 округах.

Нагадаємо, що Притула пояснив, навіщо балотується у Раду від "Голосу" Вакарчука: "Крутить законами, немов чорт сонцем".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що "Слуга народу" поза конкуренцією, а "Європейська солідарність" на дні: соцопитування показало, який вибір зроблять українці.

Також "Знай.ua" писав про те, що "Слугу народу" запідозрили в планах "злити" округ в Харкові Добкіну-молодшому.