Моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала відведення військових з району Станиці Луганської з обох сторін. Про це йдеться в оперативному звіті місії ОБСЄ.

"Розведення сил біля Станиці Луганської завершилося", - сказано в повідомленні.

Процес розведення сил і коштів стартував 26 червня, коли українські військові і ополченці покинули передові позиції разом з озброєнням і вийшли за межі ділянки розведення. Протягом кількох наступних днів, за спостереженнями місії, обидві сторони покинули інші позиції на ділянці розведення.

"Збройні сили України проводили роботи по демонтажу укріплень і розмінування прилеглої території, а представники бойовиків почали облаштовувати нову контрольно-пропускну інфраструктуру за межами ділянки розведення", - сказано у звіті.

Спостерігачі також відзначили, що в межах ділянки розведення Збройні сили України почали проводити роботи по демонтажу передових фортифікаційних споруд і розмінування, а ополченці проводили роботи по демонтажу укриття, а також прибрали кілька бетонних блоків на ділянці розведення і почали облаштовувати нову контрольно-пропускну інфраструктуру за межами ділянки розведення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

29 червня ОБСЄ отримала ноту від МЗС України, в якій повідомлялося про те, що розведення сил і засобів Збройних сил України на узгодженому ділянці розведення в районі Станиці Луганської завершено. 30 червня аналогічний лист було отримано від ополченців з непідконтрольних Києву районів Луганської області.

СММ повідомила, що на даний момент на ділянці розведення спостерігається спокійна і стабільна обстановка. Спостерігачі продовжать стежити за ситуацією.

ОБСЄ
ОБСЄ

Нагадаємо, Зеленський терміново звернувся до українців через розведення сил у Станиці Луганській: невже перемога?

Раніше Знай.ua повідомляв Меркель знову трясло, на цей раз не у Зеленського.

Також Знай.ua писав Зеленський терміново звернувся до Путіна по-російськи.