Український боксер Олександр Хижняк завоював золоту медаль на II Європейських іграх, які проходять в Мінську. Але окрім цього, ще й вразив вчинком, котрий беззаперечено гідний поваги зі боку земляків.

Олександр Хижняк
Олександр Хижняк

Саме завдяки йому "велика прикрість" трапилася з президентом РФ Володимиром Путіним. Прибувши в Мінськ на закриття ІІ Європейських ігор, він на запрошення організаторів відвідав у неділю, 30 червня, фінальні бої боксерського турніру.

Олександр Хижняк
Олександр Хижняк

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Останній змушений був почути український гімн на честь найкращого бійця світу в аматорському боксі Олександра Хижняка, який впевнено переміг у ваговій категорії до 75 кілограмів. Певно, це перший раз за всю історію спорту, коли траплялося подібне.

Гімн України під час нагородження Олександра Хижняка: дивіться відео

Слід відзначити, що на даному етапі на рахунку української команди 51 медаль на других Європейських іграх, в тому числі 16 золотих, 17 срібних і 18 бронзових. У загальнокомандному заліку збірна України посіла 3 місце.

Нагадаємо, відбувся останній день змагань Європейських ігор 2019 року, які проходили в Мінську. Українські спортсмени показали неймовірні результати. Протягом усього періоду змагань вони займали лідируючі позиції у турнірному заліку команд.

Як повідомляв Знай.ua, закінчився дев'ятий етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1. Дійство відбулося на автодромі Red Bull Ring в Шпілберзі.

Також Знай.ua писав, що тріумфально завершили свої виступи на змаганнях наші майстри спортивної гімнастики Олег Верняєв і Анастасія Бачинська. Вони вибороли дві золоті медалі.