Партія "Слуга народу" збирається очистити свої списки кандидатів в народні депутати 6 липня і закликає українців інформувати про їхню неблагонадійність, якщо така виявиться.

Купити франшизу в партії "Слуга народу" не можна. Таку заяву зробив глава політсили Дмитро Разумков в інтерв'ю виданню "Цензор".

Разумков закликав українців повідомити, якщо у когось є факти про кандидатів "Слуги народу", які можуть кидати тінь на репутацію партії, і ця людина буде виключена зі списку.

"Ви бачите, що ми досить швидко реагуємо на повідомлення, що хтось десь неадекватно потрапив в наш список. Ми єдині, хто веде постпраймеріз. Ми провели частину постпраймеріз між двома частинами з'їзду, а тепер ще чекаємо фідбек співгромадян. Ми його ще, швидше за все, почистимо на третьому етапі з'їзду ", - заявив глава партії.

Разумков нагадав, що за законодавством список можна очистити до 8 липня, коли ще можна відкликати тих чи інших кандидатів.

"Ми це будемо робити 6 числа. Якщо ми з якихось людям допустили помилки, ми їх виправимо", - заявив Разумков.

Дмитро Разумков

За словами Разумкова, від партії в Раді будуть представлені представники різних верств населення і різних професійних груп і сфер, якщо їх підтримає український виборець. Глава партії підкреслив, що принциповим було не брати в списки колишніх народних депутатів.

"Ми хотіли б привести в парламент людей, які були б новими. Так, у них може не бути такого глибокого знання роботи парламенту, але цього вони навчаться швидко", - сказав глава "Слуги народу", додавши, що головне, щоб вони не навчилися корупції.

При цьому він зазначив, що знайти "стерильних людей неможливо", оскільки всі активні в тій чи іншій мірі співпрацювали і з владою, і з представниками бізнесу, активістами і т.д.
Нагадаємо, партія "Слуга народу" займає перші позиції в соцопитуваннях щодо уподобань електорату на парламентських виборах.
Також Знай.ua писав, Зеленський назве свою кандидатуру на посаду генпрокурора лише після відставки чинного глави відомства Юрія Луценка