Проти мера Василькова Володимира Сабадаша порушили кримінальну справу за піар Ігоря Кононенка - одного з найближчих соратників Петра Порошенка.

Поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом порушення виборчого права. Як повідомляє Відділ комунікації поліції в Київській області, це вже сьома справа з початку агітаційної передвиборчої кампанії. Цього разу справу порушено за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права в Васильківському районі.

Як зазначають в поліції, мер Василькова на офіційній вебсторінці міськради розмістив рекламу за одного з кандидатів в народні депутати - Ігоря Кононенка, який балотується по скандальному виборчому округу № 94 .

Встановлено, що кандидат в нардепи України Ігор Кононенко порушив вимоги Закону України "Про вибори народних депутатів України" при веденні ним передвиборчої агітації. Зокрема, для розміщення своєї передвиборної реклами він залучив посадових осіб з органів державної влади та місцевого самоврядування.

Так, зокрема мер Василькова Володимир Сабадаш розмістив на сторінці міськради в Facebook пост, що рекламує Ігоря Кононенка.

Примітно, що це не перша справа проти Сабадаша. Раніше Печерський районний суд Києва усунув його з посади мера.