До Верховної Ради України подали законопроект, який заборонить українцям вживати ненормативну лексику. Відповідний документ підготувала нардеп Ольга Богомолець. Як вказано на сайті Кабінету міністрів України, закон офіційно називається "Про протидію лихослів'ю". Український артист та лідер партії "Голос" відреагував на таку ініціативу.

Свою думку новоспечений політик висловив на акції проти скасування закону "Про очищення влади", яка проходить під Конституційним судом у Києві у четвер, 4 липня.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

"При всій повазі, я людина з рок-н-рольного минулого і сьогодення, тому думаю, що мені було б не зовсім чесно виступати за те, щоб сьогодні прямо ми приймали цей закон", – відповів на запитання журналістів Вакарчук.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Він додав, що сам "з такого середовища, в якому іноді користуються міцними словами". Водночас, політик назвав свою відповідь жартівливою, і зазначив, що в країні є більш важливі речі.

Ольга Богомолець
Ольга Богомолець

Ініціатор законопроекту "Про протидію лихослів'ю" нардеп Ольга Богомолець у свою чергу розповіла, що він має на меті дати визначення цьому явищу і запобігти вживанню ненормативної лексики у публічному просторі. За її словами, закон стосуватиметься публічних осіб та засоби масової інформації.

Нагадаємо, Рада хоче заборонити українцям матюкатися: тепер тільки цензура.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців атакували смертоносні кровопивці: Супрун розповіла, як уберегти себе від небезпеки.

Також Знай.uа писав про те, що Подерв'янський терміново звернувся до Богомолець з її законом про "дематюкацію": "Х*й вам".