В. о. голови Моз Уляна Супрун написала на своїй сторінці на Facebook, як захиститися від кліщів.

Так, за словами Супрун, для походу на пікнік на природі краще всього вибрати закритий одяг світлих тонів - на його фоні легше помітити кліща. Крім того, варто скористатися засобом для захисту від кліщів.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Після повернення додому потрібно ретельно оглянути себе і близьких, звернувши особливу увагу на місця, покриті волоссям. Найчастіше кліщі "чіпляються" в районі пахв, паху, задньої частини колін, всередині пупка, навколо вух і талії.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Якщо кліщ все ж таки вкусив, потрібно звернутися в найближчий травмпункт. Якщо ж такої можливості немає, можна спробувати витягнути кліща самостійно. Для цього потрібно повільно тягнути його, розхитуючи його пальцями, обгорнутими марлевою серветкою, пінцетом чи петлею з нитки, яку слід закріпити ближче до шкіри. Після цього місце потрібно протерти антисептиком.

Після укусу потрібно обов'язково звернутися до лікаря. За необхідності, він призначить профілактичний курс антибіотиків.

Ми регулярно нагадуємо вам прості, але дуже важливі істини: вакцини працюють, безпечної дози алкоголю не існує, а під...

Geplaatst door Уляна Супрун op Vrijdag 28 juni 2019

Нагадаємо, Супрун розповіла, як втамувати спрагу, і не померти.

Раніше Знай.ua повідомляв, Супрун дала українцям "спітнілі" поради.

Також Знай.ua писав, Супрун попередила українців про небезпечну епідемію.