Президент РФ Володимир Путін зробив шокуючу заяву щодо пожежі на російському підводному човні, де загинули 14 моряків. Глава Кремля фактично підтвердив, що човен був атомним.

Про це йдеться в повідомлення на сайті президента Росії, де оприлюднено текст розмови Путіна з міністром оборони Сергієм Шойгу. У ньому йдеться, що президент РФ питає, в якому стані ядерна енергетична установка.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ядерна енергетична установка на цьому апараті повністю ізольована та безлюдна. Плюс до цього діями екіпажу здійснені всі необхідні заходи з захисту установки, вона повністю в працездатному стані", – згідно з публікацією, відповів Шойгу.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами міністра оборони Росії, аварія човна сталася внаслідок пожежі в акумуляторному відсіку, однак причину займання він не назвав. Повідомляється, що апарат знаходився на військово-морській базі Північного флоту в Сєвероморську. Осередок займання встигли ліквідувати самовідданими діями команди, але врятуватися самим моряки вже не змогли.

Зазначимо, що пожежа сталася 1 липня, але інформація про неї з'явилася 2 липня. За повідомленням Міністерства оборони Росії, 14 моряків задихнулися продуктами горіння на борту наукового глибоководного апарата, призначеного для вивчення морського дна.

За повідомленням низки ЗМІ, може йтися про глибоководний атомний підводний човен АС-12, відомий під назвою "Лошарік". За офіційною версією, корабель призначений для океанографічних досліджень. За неофіційною – для диверсій на об’єктах, розташованих на морському дні, наприклад, кабелів зв’язку і станцій спостереження за російським флотом.

База підводних човнів в Сєвероморську

Атомний підводний човен спустили на воду у 2003 році. Він жодного разу не потрапляв на офіційні фотографії, і, за оцінками ЗМІ, може бути найсекретнішим і найдорожчим проектом на російському флоті.

Нагадаємо, що у Росії страшна трагедія на підводному човні: число жертв перевалило за десяток.

Як повідомляв портал Знай.uа, Путін запустив гонку озброєнь скандальним законом: світ на порозі Третьої світової.

Також портал Знай.uа писав, що Путіна на G20 змусили відповісти по справі MH17.