Екс-президент України Петро Порошенко сам себе загнав в електоральне гетто. Висунувши на президентських виборах лозунг, що України без нього бути не може, оскільки проросійські сили відразу візьмуть реванш, Порошенко зіграв проти себе ж.

Про це заявив експерт з конституційного права Богдан Бондаренко у відео-інтерв'ю Politeka.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, специфіка президентських, парламентських і дострокових парламентських виборів дуже відрізняється. Це зіграло не на руку екс-президенту Порошенко, його електоральне поле буквально було розділено між націоналістами, партією Володимира Гройсмана та Святослава Вакарчука.

"Та специфіка, яка дозволяла Порошенко мобілізувати свій невеликий електоральний ресурс, влізти до другого туру, зникла. 16% українців голосували за Порошенка вважаючи, що Україна без нього бути не може. А потім ці 16% людей приходять на парламентські вибори і бачать, що це не так", - говорить Бондаренко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Експерт вважає, що в новому парламенті буде як мінімум три опозиції. Проукраїнська, проросійська і особисто до Володимира Зеленського. А ось Порошенко піднімає тему реваншизму.

"Що таке реванш? Це філософське питання, в якійсь мірі, але він, як і все інше, примітивізується, вульгаризується і вішаються ярлики. Цей поділ на тих, хто не з нами, той проти нас. Ця логіка поділу на своїх і чужих вже зберігається досить довгий час", - вважає Бондаренко.

Нагадаємо, Порошенко і його кишенькова ЦВК навмисно спровокували ситуацію для початку державного перевороту.

Як повідомляв портал Знай.ua, У Зеленського пояснили істерику Порошенка з Майданом

Також Знай.ua писав, Романенко розповів про "цукерковий майдан" Порошенка