В Нацраді з телебачення і радіомовлення створили робочу групу, щоб контролювати ЗМІ у дотриманні законодавства під час виборчої кампанії на парламентських виборах. Групу очолить заступник голови Нацради Уляна Фещук. Рішення було прийнято на засіданні регулятора 4 липня.

Член Нацради Олег Черниш повідомив, що також хоче приєднатися до складу групи, але Фещук відповіла, що інші члени регуляторного органу можуть брати участь в її роботі за угодою.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Робоча група зобов'язується аналізувати поширення ЗМІ інформації, пов'язаної з ходом виборчої кампанії у відповідності з законами "Про національну раду з питань телебачення і радіомовлення", "Про телебачення і радіомовлення" та "Про вибори народних депутатів України".

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Також робоча група буде здійснювати моніторинг телерадіопрограм, який включає в себе цілодобовий аналіз мовлення загальнонаціональних і місцевих ЗМІ. Дорадчий орган буде займатися розглядом звернень і скарг від юридичних, фізичних осіб та представників різних партій.

Як відомо, Уляна Фещук стала членом Нацради у 2015 році за указом екс-президента Петра Порошенка. Крім того, Фещук довгий час працювала в команді Бориса Ложкіна, який у 2014 році був призначений главою АП.

Нагадаємо, СБУ терміново звернулася до українців напередодні виборів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Петро Порошенко загнав себе в електоральне гетто.

Також портал Знай.uа писав, що кандидат від "Слуги народу" Олександр Дубинський розповів про атаку клонів, яка обрушилася на нього на його окрузі.