Петро Порошенко заздалегідь почав готуватися до приходу на його місце Володимира Зеленського. Екс-президент забрав з банку 340 кілограмів доларів готівкою.

Новину передає «Преса України».

Колишній заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов зробив гучну заяву. За його даними, Петро Порошенко всього за один місяць зняв зі своїх рахунків 34 мільйонів доларів США. Про це юрист написав в соцмережі.

Василь Портнов
Андрій Портнов

За словами Портнова, перші зняття готівки відбулися за три дні до другого туру виборів президента, а саме з 17 по 21 травня. Так, в даний час колишній український лідер тричі знімав з рахунку по мільйону доларів. За місяць в цілому одіозний екс-президент зняв 34 мільйони доларів готівкою.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Друзі, у справі відмивання Порошенко злочинних доходів з'явилися нові цікаві факти. Ми звернули увагу на інформацію НБУ, в період з травня по червень 2019 року кошти фізичних осіб в належному Порошенко Міжнародному інвестиційному банку різко зменшилися на 799 900 000 гривень. Більш глибоке вивчення питання і контакт з банківськими чиновниками привів нас до дуже цікавих результатів. Виявляється, за три дні до другого туру президентських виборів, з 17-го по 21-е травня, Порошенко зняв з рахунку в цьому банку три рази по одному мільйону доларів США. Прямо фізично і саме готівкою", - зазначив Портнов.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Він також уточнив, що зняття коштів Порошенко відбувалося 22,23,24,27,28,30,31 травня, 03,04,05,07,10,11,12,13,14 і 18 червня. Так, політик знімав рівні суми, 1-2 мільйони доларів.

«В цілому фігурант за місяць зняв 34 млн доларів США готівкою, тобто близько 340 кілограм стодоларових купюр», - зазначив юрист.

Нагадаємо, СБУ терміново звернулася до українців напередодні виборів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Петро Порошенко загнав себе в електоральне гетто.

Також портал Знай.uа писав, що кандидат від "Слуги народу" Олександр Дубинський розповів про атаці клонів, яка обрушилася на нього на його окрузі.