У разі прийняття поправок до законів про освіту Угорщина має намір отманить блокування інтеграції України в НАТО.

З такою заявою виступив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю для видання "Радіо Свобода".

"Якщо мова про освіту — це угорці, які живуть в Україні, мали стовідсоткову можливість вчитися рідною мовою до моменту, поки "освітній закон" не прийняли. Тому ми як мінімум очікуємо поправки (до закону — ред.), яка відновить права угорців, які у них були. Щодо "мовного закону" - то він практично "вбиває" шанси використовувати угорську мову в держуправлінні, культурі, медіа. Таким чином поправка, яка дозволить угорцям використовувати свою рідну мову в цих областях, нас повністю задовольнить", - сказав Сійярто.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Міністр також заявив, що Угорщина пов'язує нові надії з президентом Володимиром Зеленським.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Хочу вам відверто сказати, ми бачимо нового президента України як нову надію. Повинен бути з вами чесним, ми відчували, що колишній президент України Петро Порошенко проводить антиугорську політику. Я не знаю, чи це спеціально, або з інших причин сталося...Але без сумнівів - підсумком всіх його рішень стала чітка політика проти Угорщини", - сказав він.

Нагадаємо, Зеленський назвав ім'я нового губернатора Львівщини: вибрали самі.

Як повідомляв Знай.uа Путін влаштував підступне стеження за НАТО: чим для РФ обернеться така нахабність.

Знай.uа писав, експерти розповіли, чого чекати Україні від "перезавантаження" Мінського процесу: "Мляво, але цілеспрямовано".