Ті співробітники митниці, прикордонної служби та інших правоохоронних структур і органів державної влади, які не можуть зупинити контрабанду, повинні звільнитися зі служби. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час наради з питань облаштування прикордонної, митної та дорожньої інфраструктури на Закарпатті.

В Офісі президента назвали розмову відвертою і жорсткою.

"Я ж не кажу, що ви хабарі берете – порядні, чесні люди, напевно, я так думаю. У мене просто запитання: якщо ви не можете це зупинити, чому ви там працюєте?", - звернувся глава держави до чиновників. "Дуже маленькі заробітні плати. Навіщо ви це робите?" - спитав Зеленський. І поцікавився, звідки у присутніх посадових осіб iPhone при їх рівні офіційних доходів.

Також Зеленський зазначив, що в понеділок з'явиться указ про боротьбу з контрабандою.

"Країна точно буде інша. Я хочу всіх попередити, що відчуття, що у нас тільки новенький Баканов, а інші правоохоронні органи ми не контролюємо, пройде після виборів. У нас буде своя прокуратура, будуть нормальні відносини з Нацполіцією. Тому я вам всім пропоную почати працювати, як нормальні люди", - підкреслив глава держави.

Присутність в президентському оточенні під час поїздки в Закарпатську область керівників Служби безпеки України, Офісу президента, митних та фіскальних служб є сигналом рішучих намірів нової владної команди боротися з контрабандою. Так пояснив сам Зеленський.

"Ви не хвилюйтеся, ми вас будемо підтримувати обов'язково. Хвилюватися, я думаю, зараз будуть люди, які займаються контрабандою і "кришують" цю контрабанду. Це головний привіт вам з Києва, і чому ми приїхали в такому складі", - сказав він під час представлення нового голови Закарпатської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що Зеленський повідомляв у Канаді про нові правила гри на міжнародній арені.

Як повідомляв Знай. ua, у Зеленського зробили українцям неймовірний подарунок.

Також Знай. ua писав, як розпізнати депутатів-хамелеонів, які маскуються під "Слугу народу".