Дві години тому Горохівський районний суд Волинської області задовільнив підготовлену СИЛОЮ ПРАВА заяву і встановив юридичний факт перебування Сергія Бойка в полоні у контрольованих Російською Федерацією збройних формуваннях на окупованій території Донецької області України внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

У травні 2014-го Сергія було призвано до лав Збройних сил України та залучено до складу військової частини-польова пошта В0116 (1-й окремий мотопіхотний батальйон «Волинь»), а згодом і до складу сил, що виконують бойові завдання.

На початку листопада 2014 року у складі бойової групи Сергій отримав наказ вирушити на непідконтрольну Україні територію Донецької області та забрати важко пораненого українського військовослужбовця, якого утримували представники іррегулярних збройних формувань РФ.

Група потрапила у пастку. Разом із товарищами Сергій потратив у полон до окупантів. Провів у катівнях архіву СБУ в місті Донецьку майже 2 місяці.

“В кожному судовому процесі СИЛА ПРАВА доводить вину Росії в злочинах проти України та українців, скоєних на нашій землі, – зазначив голова СИЛИ ПРАВА Андрій Сенченко. – Наступний крок для Сергія Бойка – подання позову і отримання компенсації моральної шкоди від держави-агресора”.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще