В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступила проти введення примусової хімічної кастрації педофілів.

Відповідний пост з'явився на її сторінці у Facebook. Чиновниця заявила, що, прийнявши проект закону № 6449, депутати Верховної Ради "стали жертвами майстерної передвиборної маніпуляції".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як зазначила вона, Україна стане першою державою в світі, яка перетворить лікування на покарання.

"Педофілію... дійсно лікують хімічною кастрацією, але тільки в комплексі з іншими методами. Депутати ж проголосували за те, щоб зробити хімічну кастрацію методом покарання всіх людей, які вчинили злочини сексуального характеру відносно неповнолітніх. Не всі, хто вчиняють такі злочини, мають психічну хворобу. Дослідження показують, що тільки половина таких злочинів скоєна педофілами", – пояснила вона.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Супрун назвала прийнятий закон антигуманним, а його норми такими, які суперечать конституційним правам людини.

"Якщо цей закон набуде чинності, Україна матиме позови до Європейського суду з прав людини. Отже, гроші платників податків будуть витрачатися на компенсацію ґвалтівникам. Адже вже зараз очевидно, що це буде визнано порушенням прав", – додала вона.

В.о. міністра також вказала на те, що закон пропонує ввести відкриті реєстри педофілів, проте не визначає, за якими принципами вони повинні працювати.

"Це ще одна ознака того, що законопроект є дешевим популізмом, а не системним вирішенням проблеми. Відкриті реєстри можуть нашкодити самим жертвам сексуального насильства", – написала Супрун.

"Сподіваюся, що президент не підпише цей закон. Тому лікарі не будуть здійснювати антигуманне "лікування", яке суперечить їх професійній етиці", – підсумувала вона.

Вчора 247 народних депутатів Верховної Ради України стали жертвами майстерної передвиборчої маніпуляції. У свій останній...

Geplaatst door Уляна Супрун op Vrijdag 12 juli 2019

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про кастрацію збоченців

Як повідомляв портал Знай.ua, петиція за хімічну кастрацію педофілів в Україні набрала потрібну кількість голосів

Також Знай.ua писав, одеська поліція затримала ґвалтівника неповнолітньої дівчинки, який два роки переховувався від правоохоронців.