У прес-службі Генпрокуратури повідомили про завершення слідства у кримінальному провадженні за фактами вчинення злочинів під час мирних акцій протесту у грудні 2013 – лютому 2014 року.

Як наголошується, екс-заступник начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень. За даними слідства, він віддав накази залякувати учасників мирних акцій протесту 10 і 11 грудня 2013 року, в результаті чого вбито три учасника акцій протесту, а 99 з них заподіяно тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

"Обвинувальний акт за звинуваченням згаданої особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365; ч. 1 ст. 135; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 121; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 27, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України направлено в Печерський районний суд м. Києва", - сказано у повідомленні.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як відомо, підпорядкованими вказаній особі працівниками спецпідрозділів МОП "Беркут" МВС України було застосовано надмірне фізичне насильство та спеціальні засоби.

Це робили з метою залякування учасників мирних акцій протесту 10 та 11 грудня 2013 року на вул. Інститутській, 22 січня 2014 року на вулицях Михайла Грушевського, Хрещатик та Європейській площі, 18 лютого 2014 на перехресті вулиць Шовковичної та Інститутської, на Садовій вулиці та Кріпосному провулку. Як наслідок - вбито 3 учасників акцій протесту, а 99 з них заподіяно тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Нагадаємо, що недавнє рішення суду ЄС скасувати санкції щодо Януковича і його соратників пов'язано з відсутністю доказової бази для звинувачень в адресу цих осіб. Про це розповів адвокат президента-утікача Віталій Сердюк.

Раніше Знай.uа повідомляв про зняття санкцій з Януковича: у Генпрокуратурі заявили, що "легітимному" рано радіти.

Також Знай.uа писав, Путін оскандалився неймовірно маразматичним фейком про Майдан.