Міністерство закордонних справ Росії повідомило, що обговорює з Україною обмін захоплених в Керченській протоці українських моряків.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, повідомляє Інтерфакс.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Звичайно, обговорюється, думаємо над цим", — сказав Карасін у відповідь на запитання журналістів.

На питання про те, чи може в цьому питанні бути будь-яке просування найближчим часом, замміністра закордонних справ РФ відповів, що "нічого не може сказати з цього приводу".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як відомо, 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські силовики незаконно захопили два українських катера "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", що прямували в порт Маріуполя.

На борту українських судів перебувало 24 військовослужбовців ВМС ЗС України.

Росія звинувачує їм у "незаконному перетині держкордону", Україна і ОБСЄ вважають їх військовополоненими.

Міжнародний трибунал з морського права задовольнив позов України проти РФ і зобов’язав Росію відпустити захоплених українських моряків. Однак у Кремлі вирішили проігнорувати вимогу Міжнародного трибуналу ООН.

Нагадаємо, раніше Путін несподівано натякнув на взаємний обмін полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський розказав матерям полонених моряків про про що просив Путіна

Також Знай.ua писав, телефонна розмова Зеленського з Путіним є першим кроком до подальших переговорів і звільнення українців.