Команда президента України Володимира Зеленського планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики.

Про це 15 липня повідомив радник команди президента з політичних питань Микита Потураєв під час експертної зустрічі "Деолігархізація медіа: як забезпечити незалежність ЗМІ від їхніх власників?".

"МІП ми плануємо перезавантажити у нуль", – сказав він.

міністр інформаційної політики Юрій Стець

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Крім того, у планах президентської команди об’єднання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (незалежний регуляторний орган) і Державного комітету телебачення і радіомовлення (орган виконавчої влади). Варто зазначити, що обидва ці органи передбачені Конституцією України.

"У нас є ідея об'єднання Держкомтелерадіо та Нацради. Тому що в Держкомтелерадіо мало господарських функцій. Треба зміцнити в тому числі і фінансово, особовий склад. Також ми маємо забезпечити незалежність регулятора", – сказав Потураєв.

У той же час в команді Президента обговорюють різні можливості зміни квотного принципу формування Нацради. Зокрема, по три члени зможуть призначати Президент, парламент і Кабмін. Однак остаточне рішення ще не узгоджено.

Потураєв зазначив, що оновлена Нацрада буде мати розширені функції.

Нагадаємо, Зеленський посилив РНБО професіоналами: президент вже опублікував відповідний указ

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський спланував День Незалежності: чим замінять дорогезний парад

Також Знай.ua писав, партія Зеленського "Слуга народу" назвала першу двадцятку списку для участі у дострокових парламентських виборах.