Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ розробити механізми надання громадянства етнічним українцям, які живуть в інших країнах. Про це сказано на сторінці Офісу президента у Facebook.

Так, у Зеленського з сумом відреагували на продовження арешту 24 українських моряків, а також обурилися рішенню РФ спростити отримання російського граждантсва українцям на окупованих територіях.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми вважаємо, що цей крок створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту та реінтеграції Донбасу, прихильність до яких керівництво Росії неодноразово декларував. Зі свого боку президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців з дружніх нам країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини", - заявили в ОП.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, президент збирається спростити отримання українського громадянства тим, хто страждає від утисків прав і свобод на своїй батьківщині.

Нагадаємо, Зеленський створить власний телеканал.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський жорстко осадив Парубія за його "витівки" в Раді.

Також портал Знай.ua писав, Зеленський влаштував знахабнілому чиновнику найгірший день у житті.