Юрій Косюк - соратник і радник експрезидента Порошенка, український підприємець в аграрній галузі, мільярдер, входить в топ-5 багатіїв країни за версією "Forbes", а так само - мажоритарний акціонер агропромислової групи “Миронівський хлібопродукт”, яка займається випуском охолодженого курячого м'яса.

мільярдер, олігарх, власник "Наша Ряба"
Юрій Косюк

Однак, не все так біло і пухнасто за "курячим королем", як стверджує український політолог Михайло Подоляк на свій сторінці в соціальній мережі Facebook:

"Очевидно, що якщо майже монопольний виробник масового продукту (особливо, з харчопрому) роками сидить на державних дотаціях, то держави, як ефективного регулятора і близько немає. А є стандартний "інститут адміністративних відкатників", яких дехто задешево прикупив... Глава "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк - це завжди і тільки про махровий жлобство. Таке собі убоге і примітивне жлобство, яким, буквально, пропах весь наш великий бізнес."

Подоляк впевнений, що в Україні такі люди-олігархи, в той час, як в Румунії чи Болгарії лише скромні підприємці середньої руки, яких не злічити. Та й "Миронівський хлобопродукт" - це навіть не успішне виробництво, яке побудовано з нуля на власні, впроваджувальні ноу/хау, проривні технології або репутаційні плюси для країни.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Юрій Косюк
Юрій Косюк

"Косюк - це про відверте паразитування на злиденній країні. Про змову провінційних злодіїв, які стали президентами і прем'єрами та полуфабрикатного олігарха. Про класичні сірі преференції для безумовно монопольного виробника. Про мільярдні держ/дотації «успішному» курячого бізнесу. Про державу, яке постійно «обслуговує» тільки обраних, чи правильно сидять в прийомних і отримують об'ємні фінансові «допомоги»."

Подоляк стверджує, що про цього "галузевого феодальчика" стало відомо не вчора. Про нього знали вже дуже давно і тоді ще було зрозуміло, що це за фрукт, який приносить шкоду державі і вже точно не сприяє розвитку економіки і конкуренції в галузі.

куриный бог...) Очевидно ведь, что если почти монопольный производитель массового продукта (особенно, из пищепрома)...

Geplaatst door Михаил Подоляк op Donderdag 18 juli 2019

"По Косюку потрібен по-справжньому показовий розслідувальний кейс. Реальний аудит процедури виділення держ/дотацій в обсязі 2,1 млрд грн за останні два роки. Хто, як, чому, з чийого телефону?.. Інше питання, чи станеться цей аудит? Чи вийде довести змову? Чи поміняє Косюк палаццо на хрестоматійну камеру в замку ІФ? Далеко не пусті питання. Для курячого здоров'я країни"

Нагадаємо, що Гордон розповів, що українцям дав Зеленський:"Вперше після отримання незалежності..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський встановив олігархам нові правила: "Повинні вкладати гроші".

Також Знай.ua писав, помста Зеленського за російські паспорти заставила тремтіти Путіна: "Це наші громадяни".