Явка виборців на позачергових виборах до Верховної Ради, за даними Центральної виборчої комісії, станом на 12:00 неділі, 21 липня, склала 15,27%.

Станом на 12:18 На сайті ЦВК з'явилися перші відомості про явку. Зокрема, вже надійшли дані про явку на 11 округах з 199. За даними Центрвиборчкому, явка становить 15,27%.

Читайте Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відзначимо, виборчі дільниці на виборах в Раду 2019 відкрилися 21 квітня о 08:00, проголосувати можна буде до 20:00.

Порушення на виборчих дільницях у день тиші та голосування

На сторінці МВС України в Facebook повідомляється, що станом на 11:00 складено 382 протоколи про порушення виборчого процесу. Всі виборчі дільниці в Україні відкрилися. В м Торецькому надійшло повідомлення про мінування 14 ДВК.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

За даними МВС України, з початку голосування до 10:00 21 липня було зареєстровано 218 порушень виборчого процесу. До органів поліції надійшло 67 заяв про незаконну агітацію, 15 - про перешкоджання здійснення виборчого права, 7 - про конфліктні ситуації, 4 - пошкоджено майна, 2 - про підкуп виборців. Як повідомляється на сторінці МВС України в Facebook, на 10:00 дві ділянки в Чернігівській області залишалися закритими.

Як повідомили в Нацполіціі, за вчорашній день тиші перед виборами правоохоронці отримали 570 повідомлень про порушення. За ним відкрили 11 кримінальних проваджень. Найбільша кількість повідомлень було зафіксовано в Київській, Одеській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Нагадаємо, лідерка Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко проголосувала на виборах до Верховної Ради. Її дільниця розташована на окрузі 220

Як повідомляв портал Знай.ua, до початку голосування на позачергових виборах до Верховної ради на окрузі №76 у Запоріжжі стався скандал. Там отримали 558 бюлетенів з помилкою.

Також Знай.ua писав, що лідер партії Слуга народу Дмитро Разумков не виключив, що він може зайняти пост спікера Верховної Ради.