У день позачергових виборів до Верховної Ради стало відомо, що президент Володимир Зеленський хоче, щоб перше засідання нової Ради відбулося через місяць, 24 серпня. Дуже символічно, адже це буде День Незалежності, повідомляє Telegram-канал "Клименко Тайм".

"Зеленский хочет, чтобы первое заседание новой Рады состоялось через месяц, 24 августа. В День Независимости", - йдеться у повідомленні.

І перше, що планує зробити президент України Володимир Зеленський - він має намір подати на розгляд нової Верховної ради законопроект про зняття депутатської недоторканності.

Сьогодні вдень під час голосування спікер парламенту Андрій Парубій спрогнозував, що перше засідання відбудеться у кінці серпня – на початку вересня.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Парубій на одній з виборчих дільниць у Києві розповів журналістам, що зробить усе, аби новообраний парламент якнайшвидше зібрався на перше засідання.

"Кінець серпня – початок вересня – орієнтовна дата, коли робоча група може прийняти рішення проводити перше засідання. Апарат ВРУ готовий до активної дієвої роботи, і я невідкладно організую всі необхідні підготовчі роботи, щоб перше засідання відбулося чимшвидше", – наголосив спікер Ради.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він запевнив, що скличе першу робочу групу з підготовки засідання новообраної Верховної Ради одразу після оголошення офіційних результатів виборів.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Нагадаємо, скільки крісел у новому парламенті займуть кандидати, які йдуть у Раду за списками.

Як повідомляв портал Знай.uа, в штабі "Батьківщини" 21 липня панувала небачена атмосфера.

Також портал Знай.uа писав, як проголосувала Україна на парламентських виборах 2019.