21 липня 2019 року в Україні пройшли позачергові парламентські вибори і громадяни країни змогли обрати новий склад Верховної Ради. Для багатьох кандидатів і партій день і його підсумки видалися по справжньому драматичними. Не став винятком і мер Львова Андрій Садовий, який по закінченню дня вирішив скласти свої повноваження.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Андрій Садовий
Андрій Садовий

В інтерв'ю українському телеканалу Садовий рішуче заявив, що має намір покинути пост голови політичної сили "Самопоміч". Він стверджує, що неможливо продуктивно поєднувати дві такі відповідальні посади.

"Не можна бути одночасно мером і лідером партії. Це дуже важко. Я побачив за ці п'ять років. Моя робота — це мер Львова. Думаю, що такий нормальний демократичний принцип: якщо ти не привів партію до перемоги, то ти повинен подати у відставку. Партія повинна обрати нового керівника" - заявив Андрій Іванович у випуску ТСН.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак, він планує залишитися членом партії. На даний момент відомо, що ім'я наступного лідера мер Львова так і не назвав, але вказав на причини, які привели партію до краху на виборах:

"Мабуть, ми не врахували певні тренди, напевно, ми були недостатньо популістськими. Ми говорили правду, а правда не завжди подобається".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Андрій Садовий
Андрій Садовий

Варто відзначити, що партія "Самопоміч" була створена в 2012 році. На дострокових парламентських виборах у 2014 році політсила отримала 10,97% голосів. Але, за даними екзит-полів партія Садового не проходить в Раду на виборах 2019.

Нагадаємо, Кучма "поставив галочку", і звернувся до Зеленському з важливою проханням.

Як повідомляв Знай. ua, як голосували Притула, продюсер Лорак, Кошовий, Бурмака та інші зірки.

Також Знай. ua писав, що львів'янам пропонують голосувати без паспорта.