В дев'ятий скликання Верховної Ради України не пройшли не тільки політики старої закалки, за плечима яких більше 20 років досвіду, але і відносно нові скандальні особистості, які прославилися своїми бійками, дивними витівками і заявами. Редакція Znaj. ua пропонує згадати найодіозніших з них.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Олег Ляшко – людина з вилами

Він по праву заслужив звання одного з найбільш яскравих політиків України за 13 років роботи в парламенті Верховної Ради. Його партія набрала всього 4% і не змогла подолати бар'єр.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він часто сварився з іншими політиками, за що часом ставав учасником бійок або просто отримував на горіхи. Однак Ляшко ніколи не йшов він силового контакту.

Багато його знають як затятого захисника прав селян. Він не боявся яскравих перформансів, приходив у Раду з картоплею й гарбузами, цілував корів і махав вилами і лопатою.

Однією з останніх витівок стало те, як він приїхав на велосипеді на консультацію до новообраного президента України Володимира Зеленського.

"Скажете, що у вас Ляшко труси купував — від покупців відбою не буде. А я, в свою чергу, обіцяю зробити все, щоб у людей були гроші, і змушу всю Верховну Раду купувати у вас труси", - сказав Ляшко продавщиці нижньої білизни на ринку.

Разом з епатажним Ляшко не буде в Раді і членів його команди – Андрія Лозового, Олени Кошелєвої, Дениса Силантьєва, Ігоря Мосійчука.

Лозовий запам'ятався українцям своєю розкішною декларацією за 2015 рік, де депутат вказав п'ять годин марок Ullyse Nardin, Perrelet, Romain Jerome, Zenith; колекцію вин з 186 пляшок; вісім картин; меблі XIX століття виробництва Голландії та Англії; 72 ікони, написані майстрами України, Афону та Єрусалиму; ікону Святого Миколая Мир-Лікійського, написану в XVI столітті; прижиттєвий портрет Івана Кронштатского з оригінальним підписом святого (1893 р); 32 одиниці холодної зброї XIX–ХХ століть; хрест-енколпіон зі святими мощами ХІІІ століття. А також вказав $50 тис., €150 тис. і 800 тис. грн готівкою при депутатської зарплати 69 490 грн.

Ігор Мосійчук назавжди залишиться в пам'яті українців, як депутат, який кілька разів бився з тростиною зі своїми "ворогами" і прийшов на інтерв'ю п'яним.

Друга екс-президента Петра Порошенка Олега Барни також не буде у новій Верховній Раді. Він яскраво заявив про себе, коли подарував букет троянд прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, підхопив його і спробував винести з трибуни. З топових витівок депутата також було те, що він обматюкав Путіна, а його самого під стінами парламенту закидали яйцями автомайдановці за те, що він не проголосував за зняття депутатської недоторканності.

Одіозна Надія Савченко і зовсім пролетіла на виборах, адже за неї свої голоси віддали всього вісім чоловік. Вона була кандидатом на виборчому окрузі в Донецькій області. При цьому досі триває розслідування справи про держзраду, заклику до зміни територіальної цілісності і ряду інших статей. Вона запам'яталася не тільки скандалом, але і своїми запальними танцями під Вєрку Сердючку.

Добірка найяскравіших бійок Верховної Ради 8 скликання:

Нагадаємо, Савченко Литвин, Тягнибок і Ляшко отримали від українців чарівний стусан і летять на звалище історії.

Як повідомляв Знай. ua, ЦВК опрацювала 93% протоколів, хто увійде у нову Раду.

Також Знай. ua писав, про найбільш абсурдні події виборів у Раду.