На валютному ринку з'явився долар і виникла нова інтрига. Банкіри розповіли, як довго буде падати американська валюта на українському ринку.

Курс української гривні на міжбанківському валютному ринку 23 липня зміцнився до 25,6325 грн / $ 1 з 25,6625 грн / $ 1 у попередній робочий день

День пройшов дуже жваво, і ваги постійно коливалися між покупцями і продавцями. Однак це не завадило Нацбанку викупити на ринку звичні $ 20 млн, сьогодні він укладав угоди по 25,60 грн / $, повідомляє UBR.ua.

"Курсова динаміка сьогоднішнього дня стала відображенням хиткої рівноваги попиту та пропозиції, що забезпечується різноспрямованими інтересами учасників ринку. На тлі періоду відшкодування ПДВ, чергового аукціону Мінфіну з розміщення гривневих ОВДП і стабільності готівкового ринку", - описав настрою Курінний.

Держказначейство за традицією початок відшкодування по ПДВ з невеликих сум: 23 липня бізнес отримав на рахунки лише 356,6 млн грн. Тому валютники наразі менше звертають увагу на цей бік ринку, і активніше стежать за розміщеннями Мінфіном нових випусків держоблігацій (ОВДП).

"Новий аукціон трохи здивував усіх. Розміщення ОВДП очікувалося в обсязі 4,5-5 млрд грн, а за фактом виявилося помітно більше - 6,95 млрд грн. Так що казначеям доводилося на ходу міняти свою торгову стратегію, закриваючи валютні позиції", - зазначив фінансовий експерт Василь Невмержицький.

З числа головних валютних продавців сьогодні виділяли Сітібанк, обслуговуючий покупки ОВДП іноземцями. А також державний Укргазбанк. На ринку досі гадають, чий долар продає останній - свій або свого головного клієнта. Тобто Нафтогазу. Більшість пліткарів стверджує, що валюта нафтогазівські. Як довго Укргазбанк буде її продавати і зміцнювати гривню, - поки неясно.

На готівковому ринку долар дешевшав два рази, і сукупно за добу просів на 10 копійок. До вечора середній курс продажу «американця» людям виявився в широкому діапазоні - 25,80-26,0 грн / $. Мінімальний - на 25,65 грн / $, а максимальний - на 26,15 грн / $. Викуповують валюту у людей в рамках 25,45-25,77 грн / $.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Нагадаємо, НБУ відчутно послабив курс долара

Як повідомляв портал Знай.ua, долар до кінця літа може підвищитися, однак аналітики також прогнозують стабілізацію і зміцнення курсу гривні на ринку.

Також Знай.ua писав, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн за долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн.