Позачергові парламентські вибори в Україні відбулися у неділю, 21 липня. Центральна виборча комісія вже підрахувала 99,85% електронних протоколів. Дані постійно оновлюються.

Про це повідомляє POLITEKA з посиланням на офіційний сайт ЦВК.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Оновлені результати голосування:

Згідно з цими результатами, за партію "Слуга народу" проголосували 43,17% виборців. Вона впевнено тримає лідируючі позиції й заводить до Верховної Ради понад 200 депутатів. Таким чином президентська партія здатна сформувати більшість у новому парламенті.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Партія "Опозиційна платформа – За життя" набирає 13,03%, "Батьківщина" – 8,18%, "Європейська солідарність" – 8,10%, "Голос" – 5,82%.

Інші партії не змогли подолати 5-ти відсотковий бар'єр. Так, "Радикальна партія Олега Ляшка" поки отримує 4,01%, "Сила і честь" - 3,82%, "Опозиційний блок" - 3,03%. Інші партії поки що набирають менш як 3%.

засідання ЦВК
засідання ЦВК

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков проговорився, як "слуги народу" роздадуть портфелі в новій Раді: "Щоб потрапили наші…".

Також портал Знай.uа писав, ЦВК готується підвести підсумки парламентських виборів 2019: останні дані.