Шоумен Сергій Притула балотувався до Верховної Ради від політсили Святослава Вакарчука "Голос". Притула чесно зізнався, чи має вплив олігарх Віктор Пінчук.

У передачі "Рандеву з Яніною Соколовою" він розповів, що гроші партії дав гендиректор української інвесткомпанії "Dragon Capital" Томаш Фіала. Також зізнався, що було кілька людей з першої десятки Forbes, які пропонували свою посильну допомогу.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

"Я точно можу сказати, що Пінчук не спонсорує "Голос". Це був один з головних рубиконів, які ми вирішили не переходить. Ще було кілька людей з першої десятки Forbes, які пропонували свою посильну допомогу. Вона була дуже суттєва. Але на початку політичної кар'єри взяти гроші у олігарха - це вистрілити собі в ногу", - сказав Притула.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду Нові ціни на тепло вже з 1 жовтня: що чекає на споживачів Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози
Показати ще

Томаш Фіала, за його словами, до "Голосу" відношення може мати опосередковано.

"Я думаю, що Томаш Фіала має відношення до нас опосередковано, тому, що кілька людей з нашої команди пройшли "школу" інвестиційної компанії "Dragon Capital" і були не найгіршими фахівцями, якими розкидатися немає сенсу. Фінансує він особисто - я не знаю", - зазначає актор.


За словами шоумена, в політсила має багато донорів і не всі хочуть бути названими. Притула каже, що гроші брати у них не соромно, тому що всі вони люди, які досягли всього самі. Серед таких - представники IT-індустрії і ресторатор Діма Борисов.

Святослав Вакарчук (за словами Притули вныс 1,5 мільйона, але не відомо в якій валюті) і сам Сергій Притула - близько 200 тис грн. Актор каже, що спонсори на партію аж ніяк не впливають.

"Я спілкувався з однією людиною і він сказав: "Я дам гроші, якщо буду знати. що таких як я буде багато". Ми не пішли по шляху "взяти гроші у одного папіка, зайти в Раду, а потім ці гроші відпрацьовувати". У нас багато донорів, різнопланових - середніх, дрібних. Люди приносили $10 тис, а інші приносили 1,5 млн грн. Жодна з цих осіб не має на нас впливу", - сказав Притула.

Нагадаємо, Зеленський прокоментував новий склад Уряду: що дістанеться лідеру "Голоси" Вакарчуку.

Як повідомляв портал Знай.uа Вакарчук розповів про коаліцію: вибір "Голоси" засмутив мільйони українців.

Також портал Знай.uа писав, як проголосувала Україна на парламентських виборах 2019.