У черговому випуску програми "Право на владу" мова йшла про "Зелений бум". В прямому ефірі з'ясовували, чи обернеться однопартійна більшість у Верховній Раді карт-бланшем на зміни, а чи ризиком надмірної концентрації влади в руках однієї політичної сили.

В ході програми у "Слуги народу" відповіли на запитання про позицію партії щодо найгостріших питань української економіки – земля, пенсія, освіта.

Так, зокрема, мова йшла про ринок землі. Кандидат від партії "Слуга народу" у мажоритарному окрузі 94 Олександр Дубинський розказав всю правду про створену ситуацію, за якою селянин опиняється заручником, коли маючи землю він не може ні продати, ні закласти в банк, щоб купити на ці гроші необхідну техніку та інструменти для обробки цієї ж землі. Він навіть не може здати її в оренду за адекватною ціною і змушений віддавати "феодалу" за копійки.

"Питання про те чи потрібно відкривати ринок землі не пояснює саму суть земельної реформи. От уявіть собі, що ви – селянин. Дістали 2 Га пайової землі, тому що вам так належить по закону. Чи можете ви піти в банк і взяти під неї кредит на трактор, щоб обробляти її? Не можете. Нема ні ставок ні кредитних програм ні можливості. Чи можете ви цю землю віддати комусь в оренду? Можете. Чи є мірило ціни цією оренди? Немає. А от наприклад ви маєте землю посередині угідь, які здаються. Ви взагалі навіть пройти до своєї землі не зможете – вам не дадуть цього зробити. Люди знаходяться в заручниках цієї ситуації. Вони не можуть взяти в банку кредит під землю, щоб обробляти її, вони не можуть здати її в оренду, бо немає ціни, яка б визначала вартість цієї землі. І вони не мають до неї доступу, якщо не здають в оренду якомусь феодалу, який орендує за копійки. Це спеціально зроблена історія, щоб цю землю ти міг здати лише в оренду. Друге – немає нормативної оцінки землі при передачі її в оренду.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоб ринок землі запрацював, потрібно створити нормативно-грошову оцінку цієї землі. Щоб людей не обманювали і не розводили. Друге – кредит під заставу землі. Без цього все це – профанація", - зазначив Дубинський.

Нагадаємо, Дубинський сказав, чим буде відрізнятися команда Зеленського від попередників

Як повідомляв портал Знай.ua, Дубинський зі "Слуги народу" поставив Кононенка на лічильник

Також Знай.ua писав, Зеленський зустрівся зі "слугами народу" в Офісі президента