В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун висловилася щодо призначення радника президента Володимира Зеленського, засновника мережі приватних клінік "Борис" Михайла Радуцького на пост глави МОЗ. Відповідний пост опубліковано на сторінці Супрун у Facebook.

Так, причиною різкої критики стало інтерв'ю Радуцького газеті "Ваше здоров'я", де він висловився про запровадження в Україні міжнародних клінічних протоколів. На думку кандидата на главу МОЗ, протоколи варто адаптувати.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Адже, скажімо, генетичні відмінності у перебігу тих чи інших хвороб у представників різних рас визначають і особливості їх лікування. Тому протоколи повинні бути тільки державними, написаними українською мовою, затвердженими Моз і Мін'юстом, адаптованими", – підкреслив Радуцький важливий момент.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Супрун заявила, що медичні протоколи - універсальні алгоритми для лікарів, як призначати лікування пацієнту.

"Вони створюються медичним співтовариством на основі багаторічних досліджень і пошуків оптимального шляху лікування. Анатомія для українців, американців чи поляків — однакова. Процес перебігу тих чи інших захворювань теж однаковий", — пише Супрун.

Нагадаємо, Зеленському показали жахливі наслідки реформи Супрун, вижити нереально.

Як повідомляв портал Знай.uа, Уляна Супрун закликала українців відмовитися від найголовнішого.

Також портал Знай.ua писав, Супрун остаточно довела українців, земляки жорстко обложили "реформаторку" в стилі Зеленського.