В Україні активно точаться розмови, хто ж стане новим прем'єр-міністром і називають різні кандидатури на цей пост. У команді президента Володимира Зеленського також активно обговорюють різних людей, які можуть обійняти посаду прем'єра. Однак новий прем'єр у державі з'явиться не раніше осені.

Про це можна судити зі слів глави Офісу президента Андрія Богдана, який дав брифінг для журналістів у вівторок, 30 липня.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, Богдан заявив, що оновлена Верховна Рада запрацює не раніше 1 серпня. За його словами, річ у тому, що є судові процеси, які не дають сформувати новий склад Ради.

Андрій Богдан
Андрій Богдан

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Це залежить не від нас, це залежить від великої кількості судових процесів, які не дають ЦВК сформувати в кінцевому варіанті той склад Верховної Ради, який нас очікує", - зазначив глава ОП.

Коментуючи питання про майбутнього прем'єра, Богдан сказав, що зараз глава держави проводить співбесіди з кандидатами на уряд та інші центральні органи державної влади.

Володимир Зеленський і Андрій Богдан
Володимир Зеленський і Андрій Богдан

"Можливо, я знаю більше кандидатів. Але яке рішення прийме президент, я не знаю", - повідомив він журналістам, нагадавши, що кандидатуру прем'єра за законом, вносить до парламенту глава держави.

Раніше очільник президентської партії "Слуга народу", яка отримала найбільше голосів українців на дострокових парламентських виборах, Дмитро Разумков заявив, потенційним прем'єр-міністром України може стати заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук.

Нагадаємо, що Зеленського поставили у глухий кут провокаційним подарунком, його реакцію треба бачити: "Де ви це взяли? Це жах".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський шокував Україну заявою, не очікував ніхто: "Сиджу і думаю, коли ми переїдемо".

Також Знай.uа" писав, Зеленський підписав важливий указ про доступ до держпослуг: як працюватиме "цифровий скачок".