Верховна Рада IX скликання стане багатшим своїх попередників, адже їх заробітна плата дещо збільшиться. Рівень грошової винагороди за роботу буде залежати від займаної посади в Верховній Раді.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Чудові новини!

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Такі зміни пов'язані з підвищенням прожиткового мінімуму з 1 липня 2019 року, який вже досяг позначки в 1936 гривень, повідомляє портал Politeka.

Спікер Верховної Ради отримає 12 прожиткових мінімумів – 23 232 гривень. Зазначимо, що цю посаду зараз пророкують лідеру партії "Слуга народу" Дмитру Разумкову.

Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков
Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков

Перший заступник голови парламенту зможе отримувати 11,5 прожиткових мінімумів, - 22 264 грн, заступник голови парламенту 11 - 21 296 грн, глава комітету Ради 10,5 - 20 238 грн, перший заступник і заступник голови комітету 10,3 - 19 940,80 грн, член комітету 10 - 19 360 грн.

Ці суми відрізняються від тих, які бачили парламентарії епохи Порошенка.

Крім цього, депутати також мають і інші "заохочення", як, наприклад, компенсація за проїзд по всій території України, кошти на відрядження не тільки по країні, але і за кордоном, а також компенсація за проживання в готелях і орендованих квартирах. Однак, на відрядження всім депутатам передбачена тільки певна сума і "жити на широку ногу" не вийде.

Нагадаємо, останні слова Порошенка перед втечею.

Як повідомляв Знай.uа Богдан розніс Кличка в пух і прах однією фразою: хто насправді керує Києвом.

Також, Знай.uа писав, дерибан бюджету Києва на десятки мільйонів: як столичні "схемники" намагаються пролізти до "Слуги народу".