Президент Франції Еммануель Макрон прийме лідера РФ Володимира Путіна у своїй літній резиденції на березі Середземного моря - в середньовічній фортеці Брегансон. Повідомляється, що це буде третій візит Путіна до Франції за час президентства Макрона.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зустріч повинна відбутися за 4 дні до саміту "великої сімки". При цьому сам Макрон заявив, що для зустрічі з Володимиром Путіним форт був обраний тому, що дозволяє працювати в ізоляції і приймати іноземних лідерів, що я здійсню з Володимиром Путіним через кілька тижнів".

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Так, кілька тижнів тому Париж проголосував за повернення російської делегації в ПАРЄ. За цей час Макрон не один раз говорив про те, що слід "реанімувати" нормандський формат переговорів з Донбасу. Експерти вважають, що дане питання стане одним з головних на переговорах з Путіним.

Росію виключили з клубу "великої вісімки" ще в 2014 році після анексії Криму і початку військової агресії на Донбасі. Проте зустріч Макрона і Путіна за пару днів до саміту G7 показує, що в цьому клубі Росія негласно присутня.

"Це частина абсолютно свідомої стратегії, і подібні спроби французи роблять уже давно. Що змінилося? Змінився політичний контекст в Україні і, можна сказати, що для Франції відкрилося" вікно "можливостей. І зараз ці процеси інтенсифікувалися", - говорить експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Надія Коваль.

Нагадаємо, Зеленський розповів, коли зустрінеться з Путіним.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський зібрався на серйозну розмову з Путіним.

Також Знай. ua писав, про що друг України говорив з агресором.